Balotelli je rozhodnutý odísť z trávnika, ak sa stane terčom rasistov

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 10:07 • 2 min
Balotelli je rozhodnutý odísť z trávnika, ak sa stane terčom rasistov

MILÁNO - Taliansky futbalový reprezentant Mario Balotelli v stredu vyhlásil, že ak sa v budúcnosti opäť raz stane terčom rasistických urážok, odíde z ihriska.

slovakia

left justify in out

Útočník AC Miláno v rozhovore pre CNN uviedol, že iba málo chýbalo, aby opustil trávnik v nedeľňajšom dueli Serie A s AS Rím (0:0). V ňom ho fanúšikovia hosťujúcich "vlkov" častovali rasistickými pokrikmi a zápas musel rozhodca na krátko prerušiť. "Je to hlúpe. Ak sa to stane ešte raz, odídem z trávnika," vyhlásil Balotelli. "Už v nedeľu som chcel opustiť ihrisko. Rozmyslel som si to len preto, aby si nemysleli, že som to spravil zámerne, keďže sme mali isté problémy..."

V čase, keď bol duel na dve minúty prerušený, hrali už Milánčania s 10 hráčmi, v 41. minúte videl červenú kartu domáci Muntari. Po tom, čo fanúšikovia AS spustili rasistické pokriky, musel k sektoru hosťujúcich divákov pribehnúť kapitán Rimanov Francesco Totti, ktorý ich gestami vyzýval, aby sa podobného konania zdržali.

Športový tribunál talianskej najvyššej súťaže v pondelok potrestal AS Rím za správanie sa jeho fanúšikov pokutou 50.000 eur. AC malo v základnej zostave päť hráčov čiernej pleti. Funkcionári AS Rím sa za incident oficiálne ospravedlnili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies