Australian Open: V noci Kližan a Cibulková o postup do osemfinále

NETKY.SK • 17 Január 2014, 16:19 • 2 min
Australian Open: V noci Kližan a Cibulková o postup do osemfinále

MELBOURNE - Slovenskí tenisti Dominika Cibulková a Martin Kližan v noci z piatka na sobotu zabojujú o účasť v osemfinále dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne.

slovakia

left justify in out

Súperkou nasadenej dvadsiatky Cibulkovej v prvom súboji v Aréne Margaret Courtovej krátko po 1.00 h SEČ bude vyššie nasadená Španielka Carla Suárezová-Navarrová (16.). "So Suárezovou-Navarrovou sme ešte nehrali, ale veľakrát sme spolu trénovali, určite sa navzájom dobre poznáme. Je to šikovná hráčka, dobre servuje, má kvalitný jednoručný bekhend a výborný pohyb. Ja sa budem usilovať naplno koncentrovať na moju hru," povedala k najbližšej súperke D. Cibulková.

Martin Kližan sa pokúsi vyrovnať svoje najlepšie grandslamové vystúpenie z US Open spred dvoch rokov. V ceste k postupu do osemfinále v Melbourne mu bude stáť 33-ročný Francúz Stéphane Robert. Kližan si pred zápasom veril. "Obľubuje rýchle povrchy, hrá priame údery, ale vidím to tak, že šanca na postup je obrovská. Len treba vymyslieť účinnú taktiku," povedal Kližan po postupe do 3. kola.

Okrem Cibulkovej a Kližana budú v sobotu v Melbourne v hre aj Daniela Hantuchová a Magdaléna Rybáriková, ktoré nastúpia proti sebe v 2. kole štvorhry. Hantuchová po boku Američanky Lisy Raymondovej a Rybáriková spolu so Švajčiarkou Stefanie Vögeleovou. Predstaví sa aj junior Martin Blaško v 1. kole dvojhry proti Francúzovi Johanovi Sebastienovi Tatlotovi.

Sobotňajší program slovenských tenistov na Australian Open v Melbourne:

Dvojhra žien - 3. kolo:
Dominika Cibulková (SR-20) - Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-16) / prvý zápas v Aréne Margaret Courtovej (začiatok o 1.10 h SEČ)
Dvojhra mužov - 3. kolo:
Martin Kližan (SR) - Stéphane Robert (Fr.) / druhý zápas na dvorci č. 3 (začiatok po 2.30 h SEČ)
Štvorhra žien - 2. kolo:
Daniela Hantuchová, Lisa Raymondová (SR/USA-15) - Magdaléna Rybáriková, Stefanie Vögeleová (SR/Švaj.) / tretí zápas na dvorci č. 8 (začiatok nie skôr ako o 5.00 h SEČ)
Dvojhra juniorov - 1. kolo:
Martin Blaško (SR) - Johan Sebastien Tatlot (Fr.-3) / tretí zápas na dvorci č. 11 (začiatok približne po 4.00 h SEČ)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies