Austrália varuje pred možným teroristickým útokom v Indonézii

NETKY.SK • 25 Február 2016, 19:13 • 2 min
Austrália varuje pred možným teroristickým útokom v Indonézii

SYDNEY - Austrálska vláda varovala dnes pred novým teroristickým útokom v Indonézii a vyzvala ľudí cestujúcich do tejto krajiny juhovýchodnej Ázie, aby zachovávali vysokú ostražitosť.

slovakia

left justify in out

Podľa zverejneného cestovného odporúčania "posledné náznaky" poukazujú na možnosť, že prípravy útoku na indonézskom území sú v pokročilom štádiu, informuje agentúra AP.

 

Austrálčania cestujúci do rôznych častí Indonézie vrátane turistami vyhľadávaného ostrova Bali by mali byť ostražití na miestach náboženských obradov a počas dovolenkových sezón. Austrálske ministerstvo zahraničných vecí a obchodu však nezvýšilo svoj celkový stupeň výstrahy pre Indonéziu.

 

Cestovné odporúčanie s uvedeným obsahom zverejnili len niekoľko dní po tom, ako Austrália varovala pred možnými teroristickými útokmi v malajzijskom hlavnom meste Kuala Lumpur a jeho okolí. V prípade Indonézie austrálsky rezort zahraničných vecí spomína i nedávne útoky v Jakarte zo 14. januára, pri ktorých zahynulo osem ľudí. Teroristi podľa neho môžu opäť udrieť "kdekoľvek a kedykoľvek".

 

Indonézske ministerstvo zahraničných vecí vyhlásilo, že neznamenalo žiadne zvýšenie ohrozenia teroristami. Protiteroristickým silám v Indonézii sa podarilo v uplynulých rokoch zneškodniť tamojšiu skupinu Jemaah Islamiyah, zodpovednú za viacero teroristických útokov vrátane odpálenia náloží na Bali, kde v roku 2002 zahynulo 202 ľudí. V súčasnosti vzbudzujú obavy Indonézania, ktorí sa v zahraničí zapojili do bojov na strane teroristickej organizácie Islamský štát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies