Audioslave budú mať prvý koncert po jedenástich rokoch

NETKY.SK • 18 Január 2017, 09:31 • 2 min
Audioslave budú mať prvý koncert po jedenástich rokoch

BRATISLAVA - Americká rocková kapela Audioslave bude mať prvý koncert po jedenástich rokoch.

slovakia

left justify in out

Formácia vystúpi 20. januára na podujatí Anti-Inaugural Ball, ktoré sa bude konať v Teragram Ballroom v Los Angeles. Zástupcovia skupiny prezradili, že muzikanti plánujú odohrať plnohodnotný koncert, no ďalšie vystúpenia nechystajú.

 

Podujatie, ktoré sa bude konať v deň nástupu Donalda Trumpa do úradu prezidenta USA, organizuje kapela Prophets of Rage. V nej pôsobia aj traja členovia Audioslave - Tom Morello (gitara), Tim Commerford (basgitara) a Brad Wilk (bicie). Okrem oboch spomínaných kapiel sa počas večera predstavia aj Vic Mensa, Jackson Browne, Jack Black a The Los Angeles Freedom Choir.
Časť výťažku zo vstupného poputuje na podporu organizácie Rape, Abuse and Incest National Network, ktorá bojuje proti sexuálnemu násiliu. "Anti-Inaugural Ball je oslavou vzdoru. Vzdoru proti rasizmu. Vzdoru proti sexizmu. Vzdoru proti homofóbii. Vzdoru proti násiliu. Vzdoru proti ničeniu životného prostredia. Vzdoru proti fašizmu. Vzdoru proti Donaldovi Trumpovi. Chceli by sme po celej krajine vytvoriť 'Zóny bez Trumpa', v našich domovoch, školách, na pracoviskách a koncertných pódiách. Pripojte sa k nám a spoločne chráňme naše práva, krajinu a planétu," uviedol v oficiálnom vyhlásení k podujatiu 52-ročný Tom Morello.

 

 

Audioslave vznikli v roku 2001 v Los Angeles. Okrem spomínanej trojice v skupine pôsobil aj spevák Chris Cornell, známy tiež z formácií Soundgarden a Temple of the Dog. V roku 2002 vydali prvý, eponymný album, z ktorého pochádzajú single Like a Stone alebo Show Me How to Live. S ďalšou nahrávkou Out of Exile dobyli americký rebríček Billboard 200. Ich tretia štúdiovka Revelations vyšla v septembri 2006. Skupina, ktorej sa podarilo získať tri nominácie na Grammy, ukončila činnosť v roku 2007.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies