AUDIO Americkí výrobcovia zbraní oslavujú vojenské konflikty na Strednom východe

NETKY.SK • 8 December 2015, 18:16 • 2 min
AUDIO Americkí výrobcovia zbraní oslavujú vojenské konflikty na Strednom východe

NEW YORK – Vojna je veľký biznis a títo ľudia na nej veľmi dobre zarábajú.

slovakia

left justify in out

Výrobcov zbraní v USA prichytili, ako otvorene oslavujú vojnové konflikty vo svete. Najviac sa tešia z eskalácie konfliktu v Sýrii a z vojny v Jemene.

 

Zástupcovia spoločností Lockheed Martin, Raytheon a Oshkosh sa na tretej priemyselnej konferencii na Floride rozprávali o tom, ako profitujú z eskalujúceho násilia na Strednom Východe.

 

Viceprezidenta spoločnosti Lockheed Martin Brucea Tannera nahral jeden z delegátov a audiozáznam zverejnil na internete.

 

 

 

Tanner povedal, že vidí „nepriame výhody“ z vojny v Sýrii, hlavne zo zostrelenia ruskej stíhačky Tureckom. Povedal, že incident v regióne zvyšuje riziko pre americkú armádu a poskytuje "nepriame výhody kvôli dynamike prostredia a našich produktov v tomto divadle."

 

Ruská intervencia podľa neho zvýši dopyt po stíhačkách F-22 a F-35, ktoré vyrába práve spoločnosť Lockheed Martin. Tanner pokračoval a tešil sa, že sa zvýšil dopyt po „postrádateľných“ produktoch ako rakety, konkrétne v Spojených Arabských Emirátoch a Saudskej Arábie v dôsledku vojny v Jemene.

 

Tom Kennedy zo spoločnosti Raytheon zaznamenal podľa jeho slov „zvýšenie záujmu o obranné riešenia v niekoľkých krajinách Stredného Východu. Je to veľký zmätok, čo sa tam deje,“ povedal Kennedy s tým, že už sa stretol so saudskoarabským kráľom Salmánom.

 

Je im jedno o aký konflikt ide. „Či je to prevrat v Jemene s Husíjmi, alebo je to vojna v Sýrii a Iraku proti IS,“ dodal Kennedy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies