ATP: Šampionát v Londýne je povinný, upozornil Murrayho šéf asociácie

NETKY.SK • 22 September 2015, 10:56 • 2 min
ATP: Šampionát v Londýne je povinný, upozornil Murrayho šéf asociácie

LONDÝN - Šéf Asociácie tenisových profesionálov (ATP) Chris Kermode upozornil Brita Andyho Murrayho, že štart na koncoročnom šampionáte ATP World Tour Finals je nielen výsadou, ale aj povinnosťou.

slovakia

left justify in out

"Všetci kvalifikovaní hráči, ak nie sú zdravotne indisponovaní, majú záväzok nastúpiť. Zaregistrovali sme jeho vyhlásenia počas daviscupového semifinále v Glasgowe. Napriek nim predpokladáme, až ak bude fit, zúčastní sa na našom podujatí. Kým nedostaneme oficiálne oznámenie o absencii, rátame s jeho štartom," povedal Kermode pre BBC.

Dvadsaťosemročný tretí muž renkingu Murray predznamenal, že možno vynechá "Masters" na tvrdom povrchu v hale O2 Arena v britskej metropole (15. - 22. novembra), ak Belgičania zvolia na finále Davisovho pohára (27. - 29. novembra) antuku. Podľa spomenutého zdroja to bude práve tento povrch, a to v 13-tisícovej Flanders Expo Arene v Gente. Definitíva padne do budúceho pondelka.

"Ak to naozaj bude antuka, nad mojou prítomnosťou v Londýne sa ocitne veľký otáznik. Ak by som sa tam dostal do finále, následne by som potreboval aspoň dva dni odpočinku. Nemohol by som hrať päť zápasov - tri v základnej skupine a dva vo vyraďovacej nadstavbe - proti najlepším tenistom sveta a následne si neoddýchnuť. Na prípravu na antuke by mi teda zostali nanajvýš dva dni, čo je málo," upozornil Murray, minulý týždeň hlavný strojca daviscupového semifinálového triumfu Britov 3:2 nad Austrálčanmi v Glasgowe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies