ATP Peking: Gulbis skrečom posunul Kližana do štvrťfinále - proti Nadalovi

NETKY.SK • 2 Október 2014, 15:13 • 2 min
ATP Peking: Gulbis skrečom posunul Kližana do štvrťfinále - proti Nadalovi

PEKING - Slovenský kvalifikant Martin Kližan postúpil do štvrťfinále hlavnej súťaže dvojhry na tenisovom turnaji v čínskom Pekingu.

slovakia

left justify in out

Jeho štvrtkový zápas osemfinálového 2. kola so siedmym nasadeným Ernestsom Gulbisom trval iba 55 minút, Lotyš následne vzdal za nepriaznivého stavu 2:6, 0:3. Server Delfi informoval, že pravdepodobným dôvodom odstúpenia 26-ročného semifinalistu tohtoročného Roland Garros bolo zranenie ramena, neskôr to oficiálne potvrdil web Asocácie tenisových profesionálov (ATP). 

 

O rok mladší Bratislavčan Kližan (56. vo svetovom rebríčku) sa revanšoval Gulbisovi (13.) za tohtoročnú prehru z antuky vo francúzskom Nice 7:6 (4), 4:6, 1:6. Vo štvrťfinále čaká na slovenského kvalifikanta "bonbónik" - súboj proti svetovej dvojke Španielovi Rafaelovi Nadalovi. Ten si poradil v 2. kole s nemeckým kvalifikantom Petrom Gojowczykom 6:3, 6:4. Bude to tretí vzájomný súboj Kližana s Nadalom, aktuálne dvojkou renkingu. Doterajšie dva sa zhodou okolností skončili úplne rovnakým výsledkom 4:6, 6:3, 6:3, 6:3 v prospech Nadala - vlani na antuke Roland Garros v Paríži a tento rok na wimbledonskej tráve v Londýne. Na "harde" si teda zmerajú sily prvý raz. 

 

Zverenec Martina Damma Kližan sa v nezáväznej prepočtovej verzii rebríčka posunul na 45. priečku. Ak v piatok uspeje, pôjde na 41. alebo 42. post (podľa výsledku Američana Steva Johnsona v Tokiu). V dejisku OH 2008 už má istotu prémie 62 245 USD a 110 bodov do hodnotenia vrátane kvalifikácie, v ktorej v 1. kole odvrátil štyri mečbaly domáceho držiteľa voľnej karty Sin Kaa. 

 

Pre španielskeho ľaváka Nadala je turnaj v Pekingu návratom na súťažné dvorce po trojmesačnom výpadku pre zranenie zápästia na pravej ruke. Nadal pauzoval od 1. júla, keď v osemfinále Wimbledonu nestačil na Austrálčana Nicka Kyrgiosa. Dvadsaťosemročný Malorčan následne premaródoval celú letnú zámorskú sériu turnajov na tvrdom povrchu vrátane newyorských grandslamových US Open. 

 

"Som šťastný, že sa mi hneď na prvom turnaji po zdravotnej prestávke podarilo postúpiť do štvrťfinále, ale je predo mnou ešte veľa roboty. Je zjavné, že celkovo sa potrebujem zlepšiť. Servis mi dnes fungoval dobre, chce to však viac rytmu do nôh aj úderov. Hral som ´okej´, usiloval som sa nerobiť priveľa chýb, neriskovať nejako prehnane. Žiada si to ďalšie zápasy, lebo to je jediná cesta na obnovenie hernej praxe. Vracať sa v tejto fáze sezóny je úplne iné, ako by bolo počas antukového štádia. Vtedy by mi to išlo trochu rýchlejšie a hladšie," podotkol Nadal podľa webu ATP. 

 

Výsledky štvrtkových stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour 500 China Open v čínskom Pekingu (dotácia 3 755 065 USD, tvrdý povrch): 

Martin Kližan (SR) - Ernests Gulbis (Lot.-7) 6:2, 3:0, skreč - Gulbis po 55 minútach odstúpil pre zranenie pravého ramena 
Rafael Nadal (Šp.-2) - Peter Gojowczyk (Nem.) 6:3, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies