ATP Challenger Ženeva: Kližan postúpil do štvrťfinále dvojhry

NETKY.SK • 31 Október 2013, 17:02 • 2 min
ATP Challenger Ženeva: Kližan postúpil do štvrťfinále dvojhry

ŽENEVA - Slovenský tenista Martin Kližan nasadený ako šiesty zvíťazil vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Geneva Open presented by IPP vo švajčiarskej Ženeve (dotácia 64 000 eur, tvrdý povrch Greenset v hale) nad Rusom Andrejom Kuznecovom za 115 minút 6:4, 7:6 (9).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný Bratislavčan Kližan, momentálne 112. v renkingu (už bol aj na 26. priečke), bude v piatkovom štvrťfinále hrať s 23-ročným Rumunom Mariusom Copilom, 145. v hodnotení). Už má istotu 18 bodov do počítačového poradia a prémie 1850 eur. Zverenec Martina Damma bojuje v tomto štádiu sezóny po problémoch so zápästím o prienik nad čiaru hlavnej singlovej súťaže januárových melbournských grandslamových Australian Open.

Kližan sa budúci týždeň predstaví na bratislavskom challengeri Slovak Open, na ktorom triumfoval v roku 2010. Teraz uspel vo dvoch stretnutiach za sebou prvý raz od júla, keď sa mu to podarilo na hlavnej profesionálnej úrovni ATP World Tour na antuke v chorvátskom Umagu.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Martin Kližan (SR-6) - Andrej Kuznecov (Rus.) 6:4, 7:6 (9) za 115 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies