EFL: Minamino v posledných sekundách zachránil Liverpool, Tottenham zdolal West Ham

NETKY.SK • 23 December 2021, 10:38 • 2 min
EFL: Minamino v posledných sekundách zachránil Liverpool, Tottenham zdolal West Ham

LIVERPOOL – Magický Anfield priniesol jeden z ďalších nádherných futbalových zápasov. Liverpool otočil zápas s Leicesterom a postúpil do semifinále EFL Cupu. Tottenham si poradil s West Hamom a Chelsea v ďalšej londýnskej bitke porazila Brentford 2:0.

slovakia

left justify in out

Minamino poslal zápas do predĺženia, penalty nakoniec patrili Liverpoolčanom

 

Leicester vstúpil do zápasu fenomenálne, dve rýchle akcie hostí priniesli dva rýchle góly. Obidva strelila ikona Leicesteru Jamie Vardy a Liverpool musel počas celého zápasu dohánať náskok súpera. O prvé dohnanie dvojgólového manka sa zaslúžil Alex Oxlade Chamberlain, ktorý presnou strelou znížil na 2:1.

 

Líškam sa podarilo udrieť aj po tretíkrát, keď v 33. minúte krásnou strelou zvýšil náskok hostí James Maddison. Na ďalšie góly sme si museli počkať až do druhej polovice druhého polčasu. Najprv sa v 68. minúte chladnokrvne presadil Diogo Jota, ktorý dostal Liverpool späť do hry. Vyrovnávajúci gól prišiel až v 5. minúte nadstaveného času, keď center Milnera školácky podbehol Ndidi a loptu si na hranici prebral Japonec Minamino. Japonec vyrovnal stav zápasu na 3:3 a poslal zápas do predĺženia. V predĺžení sa nič zaujímavé neudialo, a tak tento napínavý zápas nakoniec musel byť rozhodnutý až v penaltovom rozstrele. 

 

V penaltovom rozstrele mohol o výhre Liverpoolu rozhodnúť hrdina Minamino, no svoju penaltu absolútne nezvládol a prestrelil bránu Schmeichela. Okamžite po tejto penalte zahodil svoju penaltu aj hráč Leicesteru Ryan Bertrand a ďalšiu šancu ukončiť rozstrel mal Diogo Jota. Jota sa nemýlil a zaistil postup Liverpoolu do semifinále EFL Cupou, v ktorom sa stretne s kanoniermi z Arsenalu.

 

 

Chelsea si poradila s Brentfordom, Spurs zdoali West Ham

 

O postupe The Blues rozhodli dva góly v samotnom závere zápasu. Najprv si v 80. minúte strelil vlastný gól obranca Jansson a o 5 minút neskôr spečatil postup hostí Talian Jorginho. Chelsea sa v semifinále stretnne s Tottenhamom, ktorý vo svojom štvrtfinálovom zápase zdolal mestského rivala West Ham United. Za kohútov sa presadila dvojica hráčov Bergwijn a Moura. Na druhej strane sa o jediný gól kladivárov postaral krídelník Bowen.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies