Atentátnik údajne absolvoval polovojenský výcvik v Bielorusku

NETKY.SK • 29 Júl 2011, 08:26 • 2 min
Atentátnik údajne absolvoval polovojenský výcvik v Bielorusku

Atentátnik údajne absolvoval polovojenský výcvik v Bielorusku - Krimi Nórsky atentátnik Anders Behr Breivik na jar absolvoval výcvik v tajnom polovojenskom tábore v Bielorusku. Uviedla to agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na predstaviteľa bieloruskej op

slovakia

left justify in out

img

Nórsky atentátnik Anders Behr Breivik na jar absolvoval výcvik v tajnom polovojenskom tábore v Bielorusku. Uviedla to agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na predstaviteľa bieloruskej opozície.
      "Breivik navštívil Bielorusko niekoľkokrát. Túto jar, v rámci príprav dvojice útokov, pricestoval do Minska, kde absolvoval výcvik v tajnom polovojenskom poľnom tábore," povedal Michail Rešetnikov, šéf opozičnej Strany patriotov, pre ruské internetové noviny Gazeta.ru.
      Odvolal sa pritom na bližšie nešpecifikované zdroje z "bezpečnostných orgánov" Bieloruska.
      Rešetnikov tiež tvrdí, že Breivik sa v minulosti zúčastnil na výcviku vedenom bývalým príslušníkom bieloruských špeciálnych síl, pričom do krajiny pricestoval pod falošným pasom. V spisoch bieloruskej KGB bol údajne vedený pod menom Viking. Spomenul tiež neoverené fámy, podľa ktorých si Nór v Bielorusku našiel aj priateľku.
      Breivik vo svojom internetovom manifeste spomenul, že navštívil Bielorusko, aby preskúmal následky jadrovej katastrofy v Černobyle z roku 1986. Bieloruská pohraničná stráž potvrdila, že v krajine strávil niekoľko dní v marci 2005.
      Tridsaťdvaročný pravicový radikál Breivik sa priznal k piatkovým útokom v centre nórskej metropoly Oslo a na ostrove Utöya, ktoré si vyžiadali najmenej 76 obetí na životoch. Podľa vlastných slov chcel zachrániť Európu pred moslimskou kolonizáciou.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies