Armáda vyslala tanky do operácie na oslobodenie unesených vojakov

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 13:53 • 2 min
Armáda vyslala tanky do operácie na oslobodenie unesených vojakov

KÁHIRA - Egyptská armáda vyslala dnes tanky cez Suezský prieplav na Sinajský polostrov, kde minulý týždeň islamistickí ozbrojenci, požadujúci prepustenie svojich spolubojovníkov, uniesli sedem vojakov a jedného policajta. Informovali o tom miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Militanti uniesli vojakov na ceste medzi mestami Aríš a Rafah. Nemenovaný predstaviteľ armády podľa agentúry Reuters uviedol, že k rozhodnutiu rozmiestniť tanky na Sinajskom polostrove došlo po rokovaní medzi vedúcimi predstaviteľmi armády a prezidentom Muhammadom Mursím, ktorý oznámil, že sa nepristúpi na vydieranie zo strany únoscov a nemieni s nimi rokovať.
Prezidentov hovorca Umar Amír povedal, že na stole zostávajú všetky možné riešenia na oslobodenie unesených vojakov.
Počas presunu tankov a vojenského zariadenia cez Suezský prieplav bola tamojšia lodná preprava pozastavená.
Ozbrojené islamistické skupiny sa v severnej časti Sinajského polostrova posilnili po páde režimu dlhoročného autoritárskeho prezidenta Husního Mubaraka v roku 2011.
Únoscovia v nedeľu zverejnili na internete videozáznam, na ktorom vojaci vyzývajú vládu, aby splnila ich požiadavky a zabezpečila prepustenie islamistov, zadržiavaných za protivládne útoky v roku 2011.
Egyptská armáda v snahe prinútiť vládu, aby zabezpečila oslobodenie svojich unesených členov, zablokovala hraničného prechody do Izraela a pásma Gazy.
Armáda v snahe prinútiť vládu, aby zabezpečila oslobodenie svojich unesených príslušníkov, zablokovala hraničné prechody do Izraela a pásma Gazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies