Argentínčania sa špeciálne pripravujú na silovú hru a výškovú prevahu Vikingov z Islandu

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 11:00 • 2 min
Argentínčania sa špeciálne pripravujú na silovú hru a výškovú prevahu Vikingov z Islandu

BRONNICY - Podľa predpokladov by si mala Argentína poradiť s Islandom v sobotňajšom úvodnom zápase D-skupiny na majstrovstvách sveta vo futbale v Moskve, ale Juhoameričania dvíhajú varovný prst. Island je síce nováčik majstrovstiev sveta, ale proti všetkým súperom bude mať minimálne jednu výhodu - výškovú prevahu. Zatiaľ čo Argentínčania v priemere merajú 178 cm, Islanďania 185 cm a sú najvyšší spomedzi všetkých 32 účastníkov MS 2018.

slovakia

left justify in out

"Bude to náročný zápas. Oni bránia veľmi dobre vo dvoch pevných líniách. Nebude jednoduché prebíjať sa stredom, budeme musieť použiť krídla," uviedol brankár argentínskej reprezentácie Wilfredo Caballero. Podľa argentínskych médií kľúčová pred zápasom s Islandom bude okrem prípravy aj taktika, ktorú naordinuje tréner Jorge Sampaoli. V tréningoch sa dvojnásobní majstri sveta zameriavali na zónový defenzívny systém so stopérmi Nicolásom Otamendim a Marcosom Rojom. Ďalší traja trochu vyšší hráči Argentíny Maximiliano Meza, Lucas Biglia a Angel Di Maria (všetci 180 cm) budú vystupovať proti pohyblivým výšavám zo súperovho tábora. Napríklad útočník Jón Dadi Bödvarsson má 190 cm a obranca Kári Árnason dokonca 191 cm.

"Už niekoľko týždňov pracujeme na konkrétnych herných situáciách, ktoré môžu nastať. Sme presvedčení o tom, že prístup trénera pred zápasom s Islandom je absolútne kľúčový. Dúfam, že sa to premietne do výsledku sobotňajšieho zápasu," povedal ďalší z brankárov Argentíny Nahuel Guzmán. Doplnil, že jeho spoluhráči musia byť trpezliví vo vytváraní si voľného priestoru a príležitostí na zakončenie. "Dôležité bude aj rýchle posúvanie si lopty na dva či tri dotyky. A keďže pôjde o prvý zápas, bude potrebné sa vyrovnať aj s predštartovným stresom," dodal Guzmán.

Argentína je majster sveta z rokov 1978 a 1986 a v útoku má podľa mnohých najlepšieho futbalistu na svete Lionela Messiho. Ten sa nechal počuť, že po šampionáte pravdepodobne ukončí reprezentačnú kariéru. Má teda poslednú šancu získať titul svetového šampióna. Na dlhej ceste budú pre Juhoameričanov prvou prekážkou futbalisti z chladného severu Európy z krajiny s 340 000 obyvateľmi. "Prvý zápas nie je nikdy jednoduchý. Nedá sa len tak prísť a hneď hrať na najvyššej úrovni," myslí si brankár Caballero.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies