Angela Merkelová kritizovala najnovšie sankcie USA voči Rusku

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 15:04 • 2 min
Angela Merkelová kritizovala najnovšie sankcie USA voči Rusku

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová podrobila dnes kritike hornú komoru amerického Kongresu po tom, ako definitívne prijala zákon, ktorého súčasťou je aj súbor sankcií voči Rusku. S odvolaním sa na Merkelovej hovorcu Steffena Seiberta o tom dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Merkelová sa svojím dnešným stanoviskom postavila v tejto veci na stranu člena nemeckej vlády, ministra zahraničných vecí Sigmara Gabriela. Šéf rezortu diplomacie spoločne s rakúskym spolkovým kancelárom Christianom Kernom vyjadrili vo štvrtok ostrý nesúhlas s najnovšími sankciami voči Rusku, ktoré ešte v stredu odsúhlasil americký Senát.

 

Obe krajiny sa domnievajú, že sankcie môžu mať negatívny dosah na európske podniky zapojené do dodávok ruského zemného plynu do Európy

 

"Nemôžeme akceptovať... hrozbu nelegálnych a exteritoriálnych sankcií voči európskym spoločnostiam," uviedli v spoločnom vyhlásení kancelár Kern a minister Gabriel.

 

Obaja politici obvinili USA zo snahy pomáhať americkým dodávateľom zemného plynu na úkor ich európskych konkurentov. Zároveň vyzvali, aby Spojené štáty prestali spájať situáciu na Ukrajine s tým, kto môže dodávať plyn do Európy.

 

Nové protiruské opatrenia boli pripojené k návrhu zákona o sprísnení sankcií voči Iránu. O celom návrhu hlasoval Senát vo štvrtok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies