Anelka sa dočkal kontraktu v Indii

NETKY.SK • 15 September 2014, 13:25 • 2 min
Anelka sa dočkal kontraktu v Indii

PUNE - Nicolas Anelka už mesiace nehral súťažne futbal, zmeniť by to mohol angažmán v indickom klube FC Pune City.

slovakia

left justify in out

Obe strany sú pred podpisom kontraktu. "Teším sa, že sa pridám k Bombaju City FC v novej indickej Super League," uviedol na Twitteri Anelka, na čo jeho nový zamestnávateľ zareagoval privítaním novej posily. Pôvodne mal Francúz zamieriť do Bombaja City FC, ale táto alternatíva padla.

 

Tridsaťpäťročný útočník v polovici marca s okamžitou platnosťou ukončil zmluvu s West Bromwichom Albion. V Anglicku ho suspendovali na päť zápasov za antisemitské gesto "quenelle". Francúz ešte koncom minulého roka prejavil radosť z gólu v dueli Premier League na ihrisku West Hamu United (3:3) spomenutým gestom - ľavou rukou pokrčenou ponad hruď si poklepal po pravom ramene. Vymyslel ho komik a futbalistov priateľ Dieudonné M'bala. Toto gesto sa považuje za antisemitské. Anglická Futbalová asociácia koncom februára potrestala Anelku pokutou 80-tisíc libier a zákazom štartu v piatich stretnutiach. Cesty klubu a hráča sa krátko po tom rozišli. Majster Európy 2000 mal pokračovať v kariére v Brazílii, ale v klube Atlético Mineiro sa napokon ani neukázal. Následne mal o jeho služby záujem belgický Standard Liége. 

 

Svojho času obávaný kanonier Anelka v minulosti pôsobil v Paríži Saint-Germain, londýnskom Arsenale, Reale Madrid, Liverpoole, Fenerbahce Istanbul, Chelsea, Šanghaji Šen-chua a krátkodobo aj v Juventuse Turín. 

V novovytvorenej indickej Super League budú pôsobiť aj Alessandro Del Piero, Robert Pires, David Trezeguet, Fredrik Ljungberg či Luis García. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies