Americký režisér Oliver Stone: Putina som si vždy vysoko vážil

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 06:57 • 2 min
Americký režisér Oliver Stone: Putina som si vždy vysoko vážil

SYDNEY - Americký filmový režisér Oliver Stone vyhlásil, že si vždy vysoko vážil ruského prezidenta Vladimira Putina a identifikoval sa s ním.

slovakia

left justify in out

Stone, ktorý je momentálne v Austrálii, pre reportérov stanice ABC dnes ďalej uviedol, že pripravuje o šéfovi Kremľa film. "Tento muž zreteľne hovorí o tom, aké sú záujmy Ruska vo svete. A nejde o ríšu, expanziu, agresiu alebo návrat k starým časom. Musíte ho dobre počúvať, avšak Američania to nerobia. Znepokojuje ma, že sa dostávame do nebezpečnej patovej situácie, keď ho západné médiá a politici opakovanie napádajú používajúc výrazy ako Putinovo Rusko," povedal režisér. 

 

Ani počas najhorších období studenej vojny si americké médiá nedovolili napísať "Stalinovo Rusko" alebo "Chruščovovo Rusko", poznamenal Stone. "Putin nie je komunista a ani tak nezmýšľa. Zmýšľa ako človek s právnickým vzdelaním," dodal.

 

Stone taktiež vyhlásil, že je hlboko znepokojený súčasným smerovaním americko-ruských vzťahov. "Robí mi to veľké starosti. Domnievam sa, že sa námesačnou chôdzou blížime k jadrovej katastrofe. Ak sa obzriete späť na obe svetové vojny, zistíte, že USA a Rusko boli silnými spojencami, a to potrebujeme aj teraz," tvrdí Stone.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies