Americko-afganskú bezpečnostnú dohodu posúdi Veľká rada, Lója džirga

NETKY.SK • 16 November 2013, 15:31 • 2 min
Americko-afganskú bezpečnostnú dohodu posúdi Veľká rada, Lója džirga

KÁBUL - Dohoda BSA by umožnila americkým silám zotrvať v krajine aj po tom, ako medzinárodné bojové sily vedené NATO opustia do konca roka 2014 Afganistan.

slovakia

left justify in out

Afganský prezident Hámid Karzaj dnes oznámil, že afganskí a americkí vyjednávači už vypracovali finálny náčrt diskutabilnej bezpečnostnej dohody, ktorá by mala byť budúci týždeň predostrená na posúdenie tradičnej kmeňovej rade Lója džirga.

Prezident na tlačovej konferencii v Kábule však zdôraznil, že bez súhlasu Lóje džirgy Afganistan pravdepodobne túto tzv. bilaterálnu dohodu o bezpečnosti (BSA) odmietne podpísať.

Americkí predstavitelia podľa agentúry AP Karzajove slová odmietli komentovať, pretože, ako sa vyjadrili, ide o prebiehajúci diplomatický proces.

Dohoda BSA by umožnila americkým silám zotrvať v krajine aj po tom, ako medzinárodné bojové sily vedené NATO opustia do konca roka 2014 Afganistan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies