Alicia Vikander sa predstaví ako nová Lara Croft

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 12:45 • 2 min
Alicia Vikander sa predstaví ako nová Lara Croft

LOS ANGELES - Švédska herečka Alicia Vikander sa predstaví v pripravovanej snímke Tomb Raider, ktorá je ďalšou adaptáciou rovnomennej série počítačových hier. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter. Dvadsaťsedemročná rodáčka z Göteborgu si zahrá hlavnú postavu - dobrodružku Laru Croft, ktorú v snímke Lara Croft - Tomb Raider (2001) a jej pokračovaní z roku 2003 Lara Croft - Tomb Raider: Kolíska života stvárnila americká herečka a režisérka Angelina Jolie.

slovakia

left justify in out

Príbeh filmu sa zameria na mladú a neskúsenú Laru Croft, ktorá bude bojovať o prežitie počas svojho prvého dobrodružstva. Réžie novinky spoločností MGM a Warner Bros. sa ujme Nór Roar Uthaug, známy napríklad akčným trilerom Vlna (2015). Producentom bude zas Graham King.

 

Alicia Vikander je držiteľkou Oscara za vedľajšiu úlohu v životopisnej snímke Dánske dievča (2015). Za výkon v tejto dráme ako aj za mysteriózne sci-fi Ex Machina (2015) ju tiež nominovali na Zlatý Glóbus či britskú filmovú cenu BAFTA, o ktorú sa v roku 2013 uchádzala aj v špeciálnej kategórii Rising Star. Na konte má tiež švédsku filmovú cenu Guldbagge, v roku 2011 bola jednou z mladých hereckých talentov (Shooting Stars) na medzinárodnom filmovom festivale v Berlíne a americký magazín Forbes ju tento rok zaradil do zoznamu najsľubnejších mladých Európanov. Známa je aj z filmov Čistá (2009), Korunovačné klenoty (2011), Kráľovská aféra (2012), Anna Karenina(2012), The Fifth Estate (2013), Siedmy syn (2014) či Krycie meno U.N.C.L.E. (2015).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies