Al-Káida sa prihlásila k najhoršej vlne násilia po pokojnom mesiaci

NETKY.SK • 20 Apríl 2012, 11:18 • 2 min
Al-Káida sa prihlásila k najhoršej vlne násilia po pokojnom mesiaci

Al-Káida sa prihlásila k najhoršej vlne násilia po pokojnom mesiaci - Svet Iracká odnož al-Káidy sa dnes prihlásila k zodpovednosti za sériu útokov, pri ktorých vo štvrtok zahynuli v Bagdade a ďalších mestách po celej krajine desiatky ľudí. Organizácia Ir

slovakia

left justify in out

img

Iracká odnož al-Káidy sa dnes prihlásila k zodpovednosti za sériu útokov, pri ktorých vo štvrtok zahynuli v Bagdade a ďalších mestách po celej krajine desiatky ľudí.
      Organizácia Iracký islamský štát uviedla, že zaútočila na bezpečnostné sily a štátnych predstaviteľov v "reakcii na kampaň zatýkania, mučenia a konfiškácie pozemkov sunnitov, najmä v Bagdade a na jeho predmestiach".
      Vyhlásenie zverejnili dnes ráno webové stránky militantov. Citovala z nich agentúra AP.
      Al-Káida uviedla, že vlna útokov zo štvrtkového dopoludnia, pri ktorej v desiatich irackých mestách zahynulo najmenej 30 ľudí a ďalších 117 osôb utrpelo zranenia, je len začiatok dlhej série útokov.
      Najmenej 14 výbuchov v priebehu troch hodín otriaslo Irakom po mesiaci relatívneho pokoja, ktorý podnietil nádeje na zastavenie násilia medzi náboženskými skupinami v krajine. Menšinoví poslanci násilie odsúdili a označili ho za tragický, avšak nevyhnutný dôsledok snahy šiitmi vedenej vlády dominovať v irackej politike.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies