Aktivistu stojaceho za ľudovým povstaním v Egypte z roku 2011 pustili z väzenia

NETKY.SK • 5 Január 2017, 15:25 • 2 min
Aktivistu stojaceho za ľudovým povstaním v Egypte z roku 2011 pustili z väzenia

KÁHIRA - Popredného egyptského aktivistu Ahmada Máhira stojaceho za vypuknutím ľudového povstania z roku 2011, ktoré zvrhlo dlhoročného autoritárskeho prezidenta Husního Mubaraka, dnes prepustili z väzenia po odpykaní si trojročného trestu za porušovanie zákazu nepovolených protestov.

slovakia

left justify in out

Právnik ikonického aktivistu Tárik al-Awádí oznámil, že Máhir (36) bol prepustený dnes skoro ráno a vrátil sa do svojho domu v egyptskej metropole Káhira. Právnik tiež povedal, že Máhir bude nasledujúce tri roky pod policajným dohľadom, čo je súčasť jeho trestu.

 

Máhir bol spoluzakladateľom prodemokratického mládežníckeho Hnutia 6. apríla, ktoré využívalo sociálne médiá na zvolávanie protestujúcich do egyptských ulíc na demonštrácie inšpirované tzv. arabskou jarou v Tunisku, ktoré nakoniec donútili Mubaraka vo februári 2011 vzdať sa moci. O dva a pol roka egyptská armáda zvrhla riadne zvoleného, ale verejnosť polarizujúceho islamistického prezidenta Muhammada Mursího.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies