Chelsea zakoplo na Burnley a od piateho Arsenalu ich delí len jeden bod

NETKY.SK • 23 Apríl 2019, 12:15 • 2 min
Chelsea zakoplo na Burnley a od piateho Arsenalu ich delí len jeden bod

LONDÝN - Chelsea sa cez víkend mohlo bodovo dotiahnuť na tímy, ktoré v anglickej lige bojujú o budúcoročnú účasť v prestížnej Lige majstrov. City, Arsenal aj Tottenham prehrali, no inak tomu nebolo ani v prípade "The Blues."

slovakia

left justify in out

Arsenal podľahol doma Crystal Palace 2:3, Manchester United utŕžil debakel v Godisson Parku od Evertonu 0:4 a Tottenham nestačil na ašpiranta na titul Manchester City, ktorý porazil "kohútov" 0:1.

Chelsea malo jedinečnú príleťitosť využiť zaváhanie všetkých svojich rivalov v zápase proti Burnley. Okrem toho, že hrali až proti 15-temu tímu v tabuľke, mali výhodu domáceho prostredia na Stamford Bridge. Vydolovali však len bod za remízu 2:2, a tak neposkočili na 3. miesto. 

 

Pred piatym Arsenalom majú náskok jediného bodu, "kanonieri" však majú zápas k dobru. Burnley vyškolilo favorita v efektivite. V úvodnom polčase strelilo dva góly z dvoch striel. Potom sa už sústredilo najmä na obranu, podľa hlasov z táboru domácich až príliš. "Snažili sme sa zvíťaziť, ale je to ťažké, keď hráte proti tímu, ktorý z dvoch šancí strelí dva góly a nechce hrať. Doslova predvádzali antifutbal. Zdržovali hru, najme keď sme sa dostali k lopte, padali na zem," posťažoval sa pre Sky Sports obranca "Blues" David Luiz.

 

 

V závere zápasu navše prišla Chelsea aj o svojho trénera Sarriho, ktorý neudržal nervy na uzde a bo vykázaný z lavičky na tribúnu. Na tlačovej konferencii po zápase ho musel dokonca nahradiť asistent Gianfranco Zola, ktorý sa vyjadril najmä na adresu rozhodcov: "Päť minút nadstaveného času bolo veľmi málo. Očakávali sme ťažký súboj, ale nie toľko zdržovania. Aspoň sme dúfali, že to rozhodcovia zohľadnia, preto sme nespokojní," citoval Zolu anglický časopis The Independent.

 

 

hlavný tréner Chelsea Maurizio Sarri (vľavo) a jeho asistent Gianfranco Zola

 

Chelsea navyše prišla aj o talentovaného Calluma Hudsona-Odoia. Osmenásťročný stredopoliar si v závere prvého polčasu roztrhol achilovku a sezóna sa preňho skončila. Londýnčanov čaká v závere sezóny náročný boj o Ligu majstrov. V nedeľu sa predstavia na Old Trafford proti Manchestru United, potom privítajú Watford a ligu uzavrú na ihrisku Leicestru City. Medzitým ich čaká semifinále Európskej ligy UEFA proti Eintrachtu Frankfurt.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies