Ako v bondovke: Omylom strieľali na českého podnikateľa!

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 08:54 • 2 min
Ako v bondovke: Omylom strieľali na českého podnikateľa!

JOHANNESBURG - Známy český veľkopodnikateľ Radovan Krejčíř, ktorý sa ukrýva pred stíhaním v Juhoafrickej republike, sa stal terčom neobvyklého pokusu o atentát v podobe paľby z 12 diaľkovo riadených strelných zbraní ukrytých za poznávacou značkou auta.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok o tom informoval britský denník The Independent, ktorého dômyselný útok prirovnal k akciám s filmovým hrdinom Jamesom Bondom. Krejčíř usvedčený českými orgánmi z viacerých finančných zločinov sa údajne dostal pod intenzívnu paľbu iba niekoľko sekúnd po vystúpení zo svojho mercedesu na predmestí Johannesburgu. Strely vychádzali zo zaparkovaného volkswagenu, ktorý následne zhorel. Krejčíř sa pre miestne médiá vyjadril, že smrti unikol iba šťastnou náhodou, pričom svoj život sám opísal ako "bondovku" a odmietol špekulovať o tom, kto by mohol za útokom stáť. Podľa britského denníka sa predpokladá, že ide o súčasť vybavovania si účtov miestneho podsvetia.

Krejčíř považovaný za jedného z najbohatších Čechov pricestoval do Juhoafrickej republiky na falošný pas ešte v roku 2007 po tom, ako v Prahe unikol pokusu o zadržanie políciou. Juhoafrické orgány stále nerozhodli o jeho vydaní do vlasti, kde ho medzičasom odsúdili na 11-ročný pobyt vo väzení za rozsiahly daňový únik a iné podvody. Miliardár v Afrike požiadal o politický azyl, podľa spravodajského portálu iDNES.cz je však v novom pôsobisku takisto spájaný s podsvetím a niekoľkými vraždami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies