Aké príjmy majú futbalisti v americkej MLS? Rusnák si sťažovať určite nemusí

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 13:16 • 2 min
Aké príjmy majú futbalisti v americkej MLS? Rusnák si sťažovať určite nemusí

BETHESDA - Brazílčan Kaká v službách Orlanda je už tretiu sezónu v rade najlepšie zarábajúcou akvizíciou severoamerickej futbalovej Major League Soccer (MLS). Tridsaťpäťročnému stredopoliarovi v tomto ročníku pribudne na konto minimálne 6,6 milióna amerických dolárov. Celkový jeho príjem aj s bonusmi je ešte o pol milióna dolárov vyšší.

slovakia

left justify in out

Príjmy futbalistov v zámorí sa iba ťažko vyrovnajú zárobkom basketbalistov alebo hokejistov. Jediný Slovák v súťaži - Albert Rusnák má základný plat 825 000 USD v Reale Salt Lake City (s bonusmi 882 812,50 USD) sa radí k hráčom s priemerným príjmom. 

 

V tabuľke platov, ktorú zverejnila hráčska únia súťaže, figuruje na druhom mieste taliansky legionár Sebastian Giovinco, ktorý má v zmluve s Torontom cifru 5,6 milióna USD, v súčte s ďalšími kompenzačnými položkami dostane 7 115 556 USD. Tretí je americký reprezentant Michael Bradley (6 miliónov USD/6,5 milióna USD).


Slovenské kluby ohľadom informácií o platových podmienkach hráčov tradične neposkytujú žiadne informácie. Predpokladá sa, že najvyššie príjmy majú hráči bratislavského Slovana. 

 

Kompletný zoznam a prehľad príjmov hráčov MLS v roku 2017 nájdete tu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies