Akcionári dnes rozhodnú o vzniku najväčšej leteckej spoločnosti na svete

NETKY.SK • 17 September 2010, 10:21 • 2 min
Akcionári dnes rozhodnú o vzniku najväčšej leteckej spoločnosti na svete

Akcionári dnes rozhodnú o vzniku najväčšej leteckej spoločnosti na svete

slovakia

left justify in out

img

Akcionári spoločnosti UAL, materskej firmy leteckej spoločnosti United Airlines, a spoločnosti Continental Airlines dnes rozhodnú o spojení obidvoch firiem. V prípade súhlasu vznikne najväčšia letecká spoločnosť na svete.
      Akcionári UAL sa dnes zídu v Chicagu, zatiaľ čo akcionári Continental Airlines v centrále tejto firmy v Houstone. Ak budú súhlasiť, prevzatie Continentalu firmou UAL formou výmeny akcií v hodnote okolo 3 miliardy USD (2,29 miliardy eur) by sa malo dokončiť do dvoch týždňov.
      Nová spoločnosť s tržbami vyše 29 miliárd USD ročne ponesie názov United Airlines Holdings, pričom domovská základňa bude v Chicagu. Na čele bude stáť súčasný výkonný riaditeľ Continental Airlines Jeff Smisek. Obe firmy by mali ešte minimálne rok fungovať samostatne, dokiaľ nedostanú súhlas na spojenie aj od Federálneho úradu pre letectvo.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies