Ak neviete, čím si urobiť na Vianoce radosť, kúpte si byt

NETKY.SK • 2 December 2011, 03:41 • 2 min
Ak neviete, čím si urobiť na Vianoce radosť, kúpte si byt

Ak neviete, čím si urobiť na Vianoce radosť, kúpte si byt

slovakia

left justify in out

img

Akokoľvek sa vám môžu zdať ceny súčasných bytov vysoké, vedzte, že sú na najnižšej cenovej hladine za posledných pár rokov. Kúpa bytu je iste náročná záležitosť, ale rozhodne sa v tomto čase oplatí.
Ceny bytov sú na najnižšej cenovej hladine za pár rokov. Aj keď na nový byt musia Slováci pracovať niekoľko desiatok mesiacov, investovať sa oplatí, a to práve "dnes". Za posledné tri roky, teda od polovice roku 2008, klesli ceny bytov celoplošne takmer o 20 %, vrátane Bratislavy. Do karát na kúpu bytu hrá aj situácia na trhu hypoték. Banky sa dnes priam predbiehajú v tom, ktorá klientovi poskytne nižší úrok či výhodné podmienky pri vybavovaní úveru. V neposlednom rade klient dnes vyberá z naozaj extrémnej ponuky nových bytov, do ktorých sa stačí už len nasťahovať. Ponuka je široká, vyberajte hlavne s rozumom.
Ako na to, radí Zuzana Novoroľníková zo spoločnosti ITB Development: "V prvom rade by som klientom poradila, ak dokážu prekonať cenový rozdiel medzi novým a starým bytom, nech zvolia ako cieľ svojej investície novostavbu. Náklady na rekonštrukciu starého bytu a následné bývanie hrajú vo veľký neprospech pre tieto byty. Tichá a bezpečná lokalita s dobrou dopravnou dostupnosťou do práce či školy alebo centra mesta by mala byť samozrejmosťou. Pozrite sa aj na to, ako budova vyzerá, resp. či bude zaujímavá po architektonickej stránke aj o 10 – 15 rokov. Pokiaľ ide o interiér, dajte prednosť tomu, v ktorom vám nevzniknú pri zariaďovaní bytu hluché miesta či tmavé kúty. Taktiež zvoľte vašim potrebám adekvátnu výmeru a usporiadanie miestností. Je rozumnejšie kúpiť 3-izbový byt s výmerou 80 štvorcových metrov ako 2-izbový s výmerou o 20 metrov väčšou. V neposlednom, ale práve v prvom rade, vyberajte zaujímavú cenu," uzavrela Novoroľníková.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies