Aj kráľovná Alžbeta má svoj súkromný majetok v daňových rajoch

NETKY.SK • 6 November 2017, 06:40 • 2 min
Aj kráľovná Alžbeta má svoj súkromný majetok v daňových rajoch

LONDÝN - Na verejnosť prenikli v nedeľu nové dokumenty, podľa ktorých medzi osoby investujúce svoj súkromný majetok v tzv. daňových rajoch patrí aj britská kráľovná Alžbeta II.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dokumentov, ktoré dostalo k dispozícii a následne zverejnilo Medzinárodné konzorcium pre investigatívnu žurnalistiku (ICIJ).

 

Dokumenty označované ako Paradise Papers uvádzajú, že kráľovnin investičný manažér vložil do fondov na Kajmanských ostrovoch a Bermudách zhruba 10 miliónov libier. Investíciu zrealizovalo v rokoch 2004 a 2005 Lancasterské grófstvo, ktoré túto skutočnosť potvrdilo s tým, že na danej investícii nie je nič nelegitímne.

 

Novú rozsiahlu databázu uniknutých finančných dokumentov, ktorá poskytuje dôkazy o nezverejňovaných investíciách veľkých nadnárodných spoločností, ale i významných politikov v tzv. daňových rajoch, prinieslo v nedeľu ICIJ.

 

V prípade tzv. Paradise Papers ide o databázu obsahujúcu 13,4 milióna dokumentov, z ktorých je väčšina od jednej firmy pohybujúcej sa v prostredí offshore spoločností.

 

Podobne ako vlani pri uniknutých dokumentoch v kauze tzv. Panama Papers, aj súčasné dáta preverujú okrem iných novinári z denníka Süddeutsche Zeitung či britských novín Guardian.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies