Ahmadínežád varoval pred útokmi na Irán

NETKY.SK • 17 Apríl 2012, 11:49 • 2 min
Ahmadínežád varoval pred útokmi na Irán

Ahmadínežád varoval pred útokmi na Irán - Politika Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád dnes vyhlásil, že ozbrojené sily jeho krajiny dosiahnu, že nepriateľ bude ľutovať prípadný útok na Irán. Ahmadínežádovo vystúpenie prišlo v deň, keď si Irán pripomínal

slovakia

left justify in out

img

Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád dnes vyhlásil, že ozbrojené sily jeho krajiny dosiahnu, že nepriateľ bude ľutovať prípadný útok na Irán.
      Ahmadínežádovo vystúpenie prišlo v deň, keď si Irán pripomínal Deň armády. Iránsky prezident nespresnil, koho myslel ako nepriateľa, takéto vyjadrenia iránskych predstaviteľov sú však obvykle narážkou na Západ - najmä USA - a Izrael, poznamenáva agentúra AP.
      Spojené štáty i Izrael nevylúčili možnosť vojenského zásahu proti iránskym nukleárnym zariadenia. Západ podozrieva islamskú republiku z tajného vývoja jadrových zbraní, čo Teherán popiera. Hlavným bodom sporu je odmietanie Iránu zastaviť kontroverzný program obohacovania uránu.
      Ahmadínežád vyhlásil, že "zahraničné zasahovanie neprinesie do regiónu nič, len skazu, rozpory a nestálosť".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies