Agresívnych fanúšikov za neprístojnosti na zápase DAC - Slovan už potrestali

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 12:31 • 2 min
Agresívnych fanúšikov za neprístojnosti na zápase DAC - Slovan už potrestali

Dunajská Streda/Trnava - Počas futbalového stretnutia Fortuna ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava (1:0), ktoré sa uskutočnilo v sobotu 8. apríla, riešila polícia osem priestupkov. V dvoch prípadoch uložili blokové pokuty a v šiestich priestupcov prerokovali v správnom konaní. Fanúšikom vydali predbežné opatrenie zákaz účasti na zápasoch.

slovakia

left justify in out

V troch prípadoch na zápasoch Dunajskej Stredy a rovnako v troch na stretnutiach Slovana. V štyroch prípadoch išlo o osoby z Maďarska, informovala krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová

 

Ďalej uviedla, že krátko po otvorení duelu požiadal domáci klub Policajný zbor o pomoc pri zabezpečení verejného poriadku, ktorý narušili fanúšikovia hosťujúceho klubu vhadzovaním predmetov na hraciu plochu, používaním pyrotechniky, vypaľovaním a trhaním ochranných sietí a ničením sedadiel. Fanúšikovia agresívnym spôsobom napádali členov usporiadateľskej služby, súkromnej bezpečnostnej služby a aj zasahujúcich policajtov. Priaznivcov Slovana z tribúny vytlačili a eskortovali na železničnú stanicu, odkiaľ ich vlakom a autobusom previezli do Bratislavy.

 

Počas sprevádzania hosťujúcich fanúšikov na stanicu smerovala k nim skupina asi 70 až 80 podporovateľov domácich, ktorá opustila štadión. Tu zasahovala polícia a zabránila ich stretu a výtržnostiam. Fanúšikov DAC následne vrátili na štadión.

 

"Počas bezpečnostných opatrení utrpel zranenie jeden policajt, ktorému v blízkosti hlavy vybuchla pyrotechnika a jedna zúčastnená osoba, tá mala pomliaždenie drieku. V súčasnosti polícia vykonáva analyzovanie kamerových záznamov za účelom identifikácie ďalších priestupcov," informovala Martina Kredatusová.

 

Môže vás zaujímať: FOTO+VIDEO V Dunajskej Strede elektrizujúca atmosféra aj výtržnosti priaznivcov Slovana

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies