Agentúra S&P zhoršila ratingový výhľad automobiliek Hyundai a Kia

NETKY.SK • 8 September 2017, 16:31 • 2 min
Agentúra S&P zhoršila ratingový výhľad automobiliek Hyundai a Kia

BRATISLAVA - Medzinárodná ratingová agentúra S&P Global Ratings revidovala výhľad automobiliek Hyundai a Kia a dodávateľa dielcov Hyundai Mobis zo stabilného na negatívny.

slovakia

left justify in out

Agentúra zároveň potvrdila rating dlhodobých záväzkov pre všetky tri firmy na úrovni A-. Agentúra očakáva, že automobilky Hyundai a Kia budú mať v rokoch 2017 a 2018 výrazne nižšie dividendové príjmy zo svojich čínskych spoločných podnikov.

Agentúra zároveň predpokladá oslabenie výkonu oboch automobiliek v USA, predovšetkým pre konkurenciu na trhu a slabšiu škálu produktov v porovnaní s inými výrobcami áut. S&P očakáva, že objemy predaja oboch firiem sa v USA postupne zotavia v najbližších dvanástich mesiacoch, keď uvedú nové modely.

 

Agentúra však predpokladá slušný rast oboch automobiliek v Európe a zotavenie v nových trhových ekonomikách. Negatívny výhľad pre firmu Mobis podľa S&P odzrkadľuje úzke podnikateľské a prevádzkové väzby na automobilovú výrobu skupiny Hyundai a Kia.

Kia má na Slovensku závod Kia Motors Slovakia, ktorý je prvým a jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Aktuálne spoločnosť Kia Motors Slovakia patrí medzi troch najväčších slovenských výrobcov a exportérov. Na Slovensku vyrába aj Hyundai Mobis, ktorý je hlavným dodávateľom dielcov pre automobilku Kia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies