Adidas predá časť obuvi značky Yeezy

NETKY.SK • 12 Máj 2023, 16:00 • 2 min
Adidas predá časť obuvi značky Yeezy

Fürth - Nemecký výrobca športového oblečenia a obuvi Adidas predá časť výrobkov značky Yeezy, ktoré sa firme nahromadili v skladoch po ukončení spolupráce s raperom Ye. Časť získaných financií potom plánuje poskytnúť medzinárodným organizáciám. Uviedol to vo štvrtok šéf spoločnosti Björn Gulden.

slovakia

left justify in out

Firma rieši čo s topánkami značky Yeezy už od októbra minulého roka, keď pre antisemitské výroky ukončila spoluprácu s raperom Ye, pôvodne známym pod občianskym menom Kanye West. Spoločnosti zostali na sklade topánky tejto značky v hodnote zhruba 1,2 miliardy eur. Na trhu medzitým ich cena prudko vzrástla, keďže Adidas výrobu zastavil. V prípade niektorých modelov sa zvýšila na viac než dvojnásobok pôvodnej ceny. Počas diskusie s investormi v bavorskom meste Fürth Gulden povedal, že firma plánuje časť produkcie značky Yeezy odpredať, zatiaľ sa však nerozhodlo, kedy a ako sa plánovaný predaj zrealizuje. "Chceli by sme časť z tohto tovaru predať. Spálenie výrobkov by nebolo riešením," uviedol Gulden s tým, že peniaze by poskytla medzinárodným organizáciám, ktoré West svojimi komentármi poškodil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies