Adam Ďurica získal platinovú platňu za album Mandolína

NETKY.SK • 11 December 2015, 14:38 • 2 min
Adam Ďurica získal platinovú platňu za album Mandolína

BRATISLAVA – Spevák Adam Ďurica po úspešnom jesennom koncertnom Mandolína Tour 2015 si na svoje konto pripísal ďalší úspech. Za predaj albumu Mandolína získal platinovú platňu, prvú v jeho doterajšej speváckej dráhe.

slovakia

left justify in out

V tomto čase, keď sú mechanické hudobné nosiče na ústupe pred on-line možnosťami, je to mimoriadny úspech a Adam si ho plne zaslúži.

 

"Veľmi ma to teší a veľmi si to vážim, z roka na rok sa predáva menej cédečiek a dosiahnuť takýto úspech, je to stále viac zriedkavé. Už keď bola táto moja platňa zlatá, čo bolo pár týždňov po vydaní, bol som prekvapený, pretože som to nečakal. Nemohol som ani lepšie vysnívať to, že by som mal niekedy zlatú platňu. To som už považoval za úspech a nad platinou som ani neuvažoval. O to viac ma to prekvapilo a vnímam to ako krásny darček pod stromček, ktorý som od fanúšikov mohol dostať," povedal Adam pre TASR.

 

"Nápad a ponuka na turné od vydavateľa Universal Music ma veľmi potešili, pretože sám by som to v takom štýle nedokázal, pri každom koncerte pracovalo so mnou sedemnásť ľudí. Muzikant je tým živý, že má koncerty pre svojich fanúšikov a nič lepšie pre nich ani neviem urobiť, ako mať koncert v ich meste. Takže jesennému turné som sa veľmi potešil a som veľmi rád, že sme sa pustili do takého odvážneho kroku, že sme urobili desať koncertov po celom Slovensku. Všetky boli vypredané a pridávame ďalších sedem. Nič lepšie a krajšie sa mi nemohlo stať," dodal spevák pre TASR.

 

Album Mandolína vyšiel 19. júna na etikete Universal. Ponúkol dvanásť piesní, sú nimi Mandolína, Predpoveď počasia, Láska-Veda, Tak to vidím ja, Nahlas, Trest smrti, Neviem plakať, Ticho, Hlúpy čas, Víla, Všetko a Neľutujem. Autorom hudby je Adam Ďurica, texty piesní napísal Vlado Krausz. Päť z nich rotuje v slovenskom éteri a všetkých dvanásť si našlo cestu k poslucháčom, čo potvrdili aj vypredané koncerty na jesennom turné.

 

 

Spevák, skladateľ a gitarista Adam Ďurica (*1.11.1987) začínal ako spevák a basgitarista v skupinách Analógia a Storm. Bol účastníkom prvej série súťaže Slovensko hľadá SuperStar, do finálovej časti však nepostúpil. V roku 2006 vydal debutový album Cukor a soľ. V roku 2008 vyšla kompilácia s názvom Mladá vlna, na ktorej mal Adam tri pesničky. V ankete Slávik bol Objavom roka 2008. Na festivale Carpathia v poľskom Rzeszówe získal v roku 2009 hlavnú cenu Grand Prix za najlepšiu pieseň, live vystúpenie, spevácky výkon a ohlas publika. V ankete Slávik za rok 2009 skončil na piatom mieste. V októbri 2011 pridal druhý album Dávno zomrel rock'n'roll. Hitom leta 2014 bola pieseň Neľutujem, ktorá mu priniesla aj cenu OTO v kategórii spevák za rok 2014. Úspech mali aj novinky s názvom Mandolína či dueto so Zuzanou Smatanovou s názvom Miesta. V júni 2015 vydal album Mandolína.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies