70-ročná seniorka chcela investovať do kryptomien, namiesto zisku však prišla o viac ako 23.000€

NETKY.SK • 4 December 2023, 13:30 • 2 min
70-ročná seniorka chcela investovať do kryptomien, namiesto zisku však prišla o viac ako 23.000€

BRATISLAVA - 70-ročná seniorka z bratislavskej Petržalky prišla o viac ako 23 000 € pri pokuse investovať do kryptomien. Podvodník ju presvedčil o zisku, no následne žiadal od seniorky ďalších 10 000 €, údajne na ,,odblokovanie účtu“. V súvislosti s týmto prípadom už vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ Bratislava V. začal trestné stíhanie do veci prečinu podvodu.

slovakia

left justify in out

Investovanie do kryptomien je novým trendom, s ktorým má negatívnu skúsenosť 70-ročná seniorka z Petržalky. Tá totiž zareagovala na lákavú ponuku, ktorú objavila na internete.

V rámci komunikácie jej neznámy páchateľ vysvetlil, že keď chce zhodnotiť svoje peniaze, tak ich má poslať na konkrétne bankové účty firemných účtovníčok. Seniorka prejavila záujem a v priebehu niekoľkých dní zaslala na rôzne účty tisíce eur. Keď po určitom čase opäť kontaktovala neznámeho páchateľa s požiadavkou o výber peňazí, povedal jej, aby poslala sumu vo výške 10 000 € na ,,odblokovanie účtu“. Takú finančnú čiastku seniorka nemala, a preto zaslala iba 3000 €.

 

Aj napriek uskutočneniu tejto platby, neznámy páchateľ naďalej od seniorky požadoval 10 000 €. Túto požiadavku už seniorka neuskutočnila a išla podať trestné oznámenie na policajný útvar. Konaním neznámeho páchateľa bola poškodenej spôsobená celková škoda 23 100 €.

V tejto súvislosti vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ Bratislava V. začal trestné stíhanie do veci prečinu podvodu.



,,Opätovne Vás upozorňujeme, aby ste zvážili komu zveríte svoje peniaze na investovanie. Ak nerozumiete investovaniu v žiadnom prípade neposielajte peniaze cudzím osobám," varuje polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / KR PZ BA Foto: TA3 / TASR (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies