Zomrel prvý víťaz vo farbách Ferrari!

NETKY.SK • 16 Jún 2013, 09:11 • 2 min
Zomrel prvý víťaz vo farbách Ferrari!

BUENOS AIRES - V sobotu vo veku 90 rokov v Buenos Aires zomrel bývalý jazdec formuly 1 José Froilán Gonzáles, ktorý priniesol pre taliansky tím Ferrari prvé víťazstvo v rámci seriálu majstrovstiev F1.

slovakia

left justify in out

Gonzáles v roku 1951 na VC Veľkej Británie na okruh v Silverstone zdolal svojho krajana a päťnásobného majstra sveta Juana Manuela Fangiu na Alfe Romeo. Okrem iného Gonzáles zvíťazil aj na dvadsaťštyrihodinových pretekoch Le Mans spolu s Mauriceom Trintignantom takisto pod značkou Ferrari v roku 1954. Jeho kariéra trvala desať rokov, počas ktorých si vybojoval 26 prvenstiev. Jeho "labuťou piesňou" bola domáca VC v roku 1960. "Po všetkých tých rokoch bol tímu Ferrari naozaj oddaný ako vodič a aj ako človek. V našej histórií zohral kľúčovú úlohu. Jeho smrť pre nás znamená stratu dobrého priateľa," reagoval na oficiálnej webovej stránke Ferrari prezident zoskupenia Luca Di Montezemolo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies