Zomrel český prognostik a politik Valtr Komárek

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 13:55 • 2 min
Zomrel český prognostik a politik Valtr Komárek

PRAHA - Český ekonóm, prognostik a politik Valtr Komárek zomrel vo veku 82 rokov v pražskej nemocnici, kde bol niekoľko posledných dní hospitalizovaný pre zlý zdravotný stav po operácii srdca. S odvolaním sa na jeho syna o tom dnes informoval spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Komárek sa ešte v marci objavil v Ostrave na zjazde Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD), ktorej čestným predsedom bol od roku 2011.

Valtr Komárek bol pred rokom 1989 členom komunistickej strany a zastával viaceré funkcie v štátnej správe. V 60. rokoch pôsobil aj ako poradca vtedajšieho kubánskeho ministra priemyslu Ernesta Che Guevaru. V rokoch 1986-92 bol riaditeľom Prognostického ústavu akadémie vied.

Z komunistickej strany vystúpil v januári 1990, do júna 1990 bol podpredsedom vlády ČSFR. Od roku 1991 bol členom ČSSD, v roku 2000 neúspešne kandidoval do Senátu.

"Je to strata pre celú našu rodinu a verím, že aj pre stovky alebo skôr tisíce ľudí, ktorí môjho otca poznali," uviedol pre redakciu iDNES.cz jeho syn a komentátor Mladej fronty DNES Martin Komárek. "Aj keď sme mali na viaceré veci rozdielne názory, tak som si otca hlboko vážil, pretože to bol dobrý človek. On sa do poslednej chvíle staral o iných ľudí."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies