Žiadna zmena názvu štadióna Wembley, ale FA zvažuje možnosti príjmov

NETKY.SK • 11 September 2012, 12:05 • 2 min
Žiadna zmena názvu štadióna Wembley, ale FA zvažuje možnosti príjmov

Žiadna zmena názvu štadióna Wembley, ale FA zvažuje možnosti príjmov - Futbal LONDÝN – Anglický Futbalový zväz nebude predávať práva na premenovanie štadióna Wembley. Avšak prebiehajú rokovania s niekoľkými potenciálnymi obchodnými partnermi, keďže FA sa

slovakia

left justify in out

imgLONDÝN – Anglický Futbalový zväz nebude predávať práva na premenovanie štadióna Wembley. Avšak prebiehajú rokovania s niekoľkými potenciálnymi obchodnými partnermi, keďže FA sa snaží maximalizovať výnos zo svetovo presláveného štadióna, ktorý bude v tejto sezóne opäť dejiskom finále Ligy majstrov.

V roku 2011 sa už na Wembley hralo finále Ligy majstrov a vďaka veľkému úspechu sa UEFA rozhodla udeliť toto právo opäť. Je to vôbec prvý krát v histórii, kedy sa koná finále na tom istom štadióne v rozpätí troch rokov a bude to už rekordné siedme finále na Wembley.

FA bolo navrhnuté, že by štadión mohol byť nejakým spôsobom pomenovaný. FA však trvá na tom, že v žiadnom prípade nepredajú práva na pomenovanie štadióna tak, ako to urobil napríklad Arsenal s Emirates Airline alebo Stoke s Britannia Co-operative Bank.
Keby aj návrh nejakým spôsobom prešiel, tak by sa mohol vyskytnúť podobný problém aký má majiteľ Newcastlu United, Mike Ashley, so svojím štadiónom. Hoci ten sa teraz oficiálne volá Sports Direct Arena, väčšina fanúšikov stále používa názov St James' Park.

Náklady na prestavbu Wembley Stadium sa vyšplhali až na astronomických 798 miliónov libier a bol znovu otvorený v roku 2007.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies