Z námornej pevnosti pri Petrohrade má byť veľké múzeum pod holým nebom

NETKY.SK • 12 Jún 2019, 16:57 • 2 min
Z námornej pevnosti pri Petrohrade má byť veľké múzeum pod holým nebom

Námorné pevnosti vo Fínskom zálive kedysi strážil Petrohrad pred napadnutím z mora. Teraz by sa mali stať lákavou turistickou atrakciou. Ruská metropola z nich chce totiž urobiť jedno veľké múzeum pod otvoreným nebom.

slovakia

left justify in out

Mestu by tak pribudli ďalšie miesta, na ktoré by sa mohli návštevníci vypraviť, uvádza agentúra Reuters.

 

Pevnosti pochádzajú z 18. storočia a svoj účel prestali plniť už dávno. Od tej doby zívajú prázdnotou, napriek tomu priťahujú stále veľkú pozornosť. Toho chce mesto využiť a prilákať investorov, aby pevnosť zrekonštruovali.

 

Medzi najžiadanejšie patrí návšteva pevnosti okolo ostrovného mesta Kronštadt, ktoré leží asi 30 kilometrov od Petrohradu.

 

"Každý rok máme veľa žiadostí od ľudí, ktorí sa chcú na Kronštadt a do jeho okolia vydať. Máme teda radosť, že čoskoro budú mať možnosť sa vypraviť po novej trase. Záujem majú miestni i cudzinci," tvrdí člen turistickej rady Petrohradu Jevgenij Pankevič.


Pevnosti sa dajú na lodi oboplávať, mesto chce však smerovať k tomu, aby sa dali navštíviť aj bližšie. Petrohrad by vďaka tomu dostal na turistickú mapu 22 nových bodov.

 

img

 

"Ako každý veľký projekt, aj tento si vyžaduje veľkú finančnú i právnu podporu. Potrebujeme všetko prerokovať s investormi, aby sa rozhodli, či do toho vložia peniaze, alebo nie," dodala Xenia Šoiguová z ruskej Gazprombank.

 

Pevnosti, ktoré boli z veľkej časti vybudované na umelých ostrovoch, ročne priťahujú tisíce ľudí. Tí si ale zatiaľ musia výlet dohovárať u súkromných spoločností, pretože neexistuje žiadna oficiálna infraštruktúra, ktorá by umožňovala ich navštíviť.

 

Petrohrad by z lepšieho sprístupnenia pevností mohol len ťažiť, už tak je druhým najnavštevovanejším mestom v krajine po Moskve, nové turistické body by mohli prilákať ešte viac ľudí. Vlani do metropoly dorazili skoro štyri milióny zahraničných návštevníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies