Zdravotný stav chorého Nelsona Mandelu sa pomaly zlepšuje

NETKY.SK • 22 Júl 2013, 16:20 • 2 min
Zdravotný stav chorého Nelsona Mandelu sa pomaly zlepšuje

JOHANNESBURG - Zdravotný stav chorého exprezidenta Juhoafrickej republiky Nelsona Mandelu sa postupne zlepšuje, ale naďalej zostáva kritický. Informovala o tom dnes juhoafrická vláda, ktorú citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Súčasný prezident JAR Jacob Zuma dnes opäť navštívil Mandelu v nemocnici v Pretórii, kde už sedem týždňov leží s pľúcnou infekciou, a kde minulý týždeň oslávil aj svoje 95. narodeniny. Zlepšovanie exprezidentovho stavu potvrdil aj jeho synovec Mandla Mandela.

Niekdajší bojovník proti apartheidu a neskôr prvý černošský prezident JAR (1994-99) sa v priebehu posledného desaťročia už politicky neangažoval. Na verejnosti sa naposledy objavil na finále majstrovstiev sveta vo futbale v Johannesburgu v roku 2010.

Nelsona Mandelu hospitalizovali v Pretórii 8. júna kvôli opakovanej pľúcnej infekcii; ide o jeho najdlhší pobyt v nemocnici za posledné roky, v poradí už štvrtý od decembra minulého roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies