Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
21. okt. 2020Uršuľa
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
04.11.2012 20:09 Bývanie
Zbierame šípky.
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
04.11.2012 20:09 Bývanie

Zbierame šípky.



Zbierame šípky. Môj dom Pichľavý krík šípky nemusíme azda ani predstavovať.


Pichľavý krík šípky nemusíme azda ani predstavovať. Kvety kvitnúcu v máji a v júni po opelení zdužnatejú a menia sa na šípky. Tie sa používajú čerstvé aj sušené. Obsahujú vitamín C, karotén, B1,B2,K. Plody sú bohaté na pektín, silice a organické kyseliny. Zo šípok sa dá pripraviť chutný čaj, džem, med, kompót, víno, sirup, pretlak, či omáčka k divine. Šípky sa zbierajú od konca septembra do konca októbra pri suchom a slnečnom počasí. Pomalým sušením strácajú šípky vitamíny, preto je najvhodnejšie sušenie v sušičke ovocia. Dnes je dostať kúpiť šípkový čaj, no prečo si neurobiť čaj a radosť z vlastnoručne nazbieraných šípok.

Zdroj: autor redakcia



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok