Zamestnávatelia žiadajú vládu o zníženie sankčných úrokov pri omeškaní platieb odvodov

NETKY.SK • 21 Január 2021, 10:35 • 2 min
Zamestnávatelia žiadajú vládu o zníženie sankčných úrokov pri omeškaní platieb odvodov

Asociácia strojárskeho a elektrotechnického priemyslu v súčasnosti združuje 33 spoločností, ktoré spolu zamestnávajú viac ako 20-tisíc zamestnancov. Žiadajú, vládu o zníženie sankčnej úrokovej sadzby pri omeškaní platieb sociálnych a zdravotných odvodov.

slovakia

left justify in out

Zamestnávatelia združení v Asociácii strojárskeho a elektrotechnického priemyslu žiadajú, vládu o zníženie sankčnej úrokovej sadzby pri omeškaní platieb sociálnych a zdravotných odvodov. Súčasné úroky považujú za neopodstatnene vysoké. Zníženie požadovali už v máji minulého roka. 


"Extrémne vysoké sankčné úroky na úrovni viac ako 15 % sú v súčasnej kríze pre mnohé podniky likvidačné. Mnohé firmy v pandémiou najviac postihnutých oblastiach hospodárstva nemajú zdroje ani na výplaty svojich zamestnancov, nieto ešte na platenie odvodov," upozorňuje prezident ASEP Jozef Špirko. Sankčné platby budú totiť podľa neho ďalšou ranou a možno aj poslednou hlavne pre malé a stredné podniky, ktorých existencia je veľmi ohrozená.

 

img

Toto opatrenie nevyžaduje žiadne ďalšie zdroje zo štátneho rozpočtu. "Zníženie sankčných úrokov pomôže predovšetkým tým podnikom, ktoré budú bojovať o svoju existenciu a v prípade ich krachu by štát nedostal nielen sankčné úroky, ale ani ďalšie dane a odvody, ktoré by mohli zaplatiť v budúcnosti," tvrdí asociácia. Zamestnávatelia opätovne žiadajú, aby sa aj touto témou ministerstvo financií a vláda urýchlene zaoberali a v skrátenom legislatívnom konaní predložili potrebné návrhy do parlamentu.

Asociácia strojárskeho a elektrotechnického priemyslu v súčasnosti združuje 33 spoločností, ktoré spolu zamestnávajú viac ako 20-tisíc zamestnancov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies