Zakharová: vo Východnej Ghúe boli nájdené zásoby chlóru z Nemecka a dymové bomby zo Salisbury

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 18:14 • 2 min
Zakharová: vo Východnej Ghúe boli nájdené zásoby chlóru z Nemecka a dymové bomby zo Salisbury

MOSKVA - Zástupkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí tiež vyhlásila, že útok Spojených štátov a ich spojencov na Sýriu, bol spáchaný s cieľom poskytnúť radikálom a extrémistom čas na zotavenie. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Kontajnery s chlórom z Nemecka a dymové bomby zo Salisbury boli objavené vo Východnej Ghúte. Toto uviedla oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zakharová, na brífingu vo štvrtok. 
   

"V oslobodených teritóriách Východnej Ghúty, boli sýrskymi vládnymi vojenskými jednotkami nájdené kontajnery s chlórom, najnebezpečnejším druhom chemických zbraní z Nemecka a tiež dymové bomby, vyrobené v meste - pozor: Salisbury! Vo Veľkej Británii," zdôraznila oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničných vecí. 
   

"Chcela by som tiež upozorniť na skutočnosť, že v januári roku 2013 britské noviny Daily Mail zverejnili článok, ktorý odhalil informácie o súhlase vedenia Bieleho domu na vykonanie chemického útoku v Sýrii - Spojenými štátmi a ich spojencami a následného uloženia zodpovednosti na prezidenta tejto krajiny Asada s cieľom posilniť medzinárodné operácie v tejto krajine," upozornila Zakharová.

 

"Aj Ruská federácia a Sýria opakovane tvrdili o dostupnosti údajov o príprave provokácií s použitím chemických zbraní extrémistami, o odhalení dielní na výrobu zbraní všetkého druhu na oslobodených teritóriách vo Východnej Ghúte," informuje Zakharová. "Všetky príslušné informácie boli zaslané a zasielajú sa do OPCW," poznamenala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies