Zablúdené guľky zo Sýrie zabili v Turecku dvoch ľudí

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 16:39 • 2 min
Zablúdené guľky zo Sýrie zabili v Turecku dvoch ľudí

DIYARBAKIR - Jeden muž a 15-ročný chlapec zomreli v utorok v tureckom pohraničnom meste Ceylanpinar po zásahu zablúdenej guľky zo Sýrie. Informovali o tom zdravotníci a bezpečnostní predstavitelia. Bol to najvážnejší cezhraničný incident za posledné týždne, ktorý podčiarkuje obavy z presiahnutia sýrskeho konfliktu aj do susedných štátov.

slovakia

left justify in out

Guľky vyšli zo sýrskeho mesta Ras-al Ajn, kde kurdskí bojovníci od utorka bojujú proti protivládnym islamistom zo skupiny Front an-Nusra, pričom už nad ním takmer zvíťazili. Ceylanpinar sa nachádza na druhej strane hranice v juhovýchodnej provincii Sanliurfa naproti mestu Ras-al Ajn. Počas Osmanskej ríše to bolo jedno mesto, ktoré sa po prvej svetovej vojne rozdelilo na dve časti. V oboch žijú arabské aj kurdské komunity. Turecká vláda v stredu oznámila, že vojaci paľbu zo Sýrie opätovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies