Za leteckými útokmi v Líbyi stoja Egypt a Spojené arabské emiráty

NETKY.SK • 26 August 2014, 09:22 • 2 min
Za leteckými útokmi v Líbyi stoja Egypt a Spojené arabské emiráty

WASHINGTON - Za dvoma nedávnymi leteckými útokmi proti ozbrojeným islamským skupinám v Tripolise stoja Egypt a Spojené arabské emiráty. Vyhlásili to v pondelok americkí predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Noviny New York Times podľa agentúry Reuters už predtým informovali, že tieto dve krajiny - inak spojenci USA - v Líbyi pred niekoľkými dňami zasiahli bez toho, aby to vopred prekonzultovali s Washingtonom. Egypt akékoľvek operácie v Líbyi poprel.

 

Líbyjský veľvyslanec pri OSN Ibráhím Dabbáší je však skeptický ohľadom údajnej roly Egypta a Spojených arabských emirátov v leteckých útokoch. "Neverím tomu," povedal reportérovi agentúry Reuters v New Yorku.

 

"Nemajú na to technické kapacity a takisto by to bolo pre nich politicky veľmi citlivé," dodal veľvyslanec, pričom odmietol špekulovať, kto mohol za útokmi stáť. Denník New York Times s odvolaním sa na amerických predstaviteľov napísal, že Egypt poskytol k útoku základne, pričom lietadlá, pilotov a palivo dodali Spojené arabské emiráty.

 

Hovorkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí Jen Psakiová sa na pravidelnom pondelkovom stretnutí s novinármi k veci odmietla vyjadriť.

 

"Nie som v pozícii, aby som k týmto útokom uviedla ďalšie informácie," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies