Za hajlovanie na verejnosti dostal trest 200 eur

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 15:50 • 2 min
Za hajlovanie na verejnosti dostal trest 200 eur

BANSKÁ BYSTRICA - Peňažný trest dvesto eur potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 20-ročného Bratislavčana Patrika Klučiarika.

slovakia

left justify in out

Mladík spáchal prečin podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd, pretože v reštaurácii na banskobystrickom Námestí SNP verejne opakovane vykrikoval heslo Sieg heil!, pričom bol pod vplyvom alkoholu.


Skutok sa stal začiatkom marca 2012 popoludní. Skupina mladíkov okolo Klučiarika popíjala v reštaurácii pivo i iné nápoje a neskôr začali byť hluční a agresívni. Klučiarik pritom vykrikoval Sieg heil! a jeho kamarát heslo sprevádzal predpažením ruky. Na privolanie personálu zasiahla polícia a Klučiarika s kamarátom obvinili. Obaja boli aj odsúdení, ale kým sa rozsudok stal právoplatným, Klučiarikov kamarát zomrel. Preto voči verdiktu prvostupňového súdu sa odvolal iba Klučiarik. Tvrdil, že o jeho vine nesvedčí žiaden dôkaz a žiadal oslobodiť. Odvolací senát však označil rozhodnutie prvostupňového súdu za správne a návrh mladého Bratislavčana zamietol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies