Z útoku na futbalového rozhodcu v Richnave obvinila polícia päť osôb

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 12:01 • 2 min
Z útoku na futbalového rozhodcu v Richnave obvinila polícia päť osôb

RICHNAVA - V prípade fyzického napadnutia futbalového rozhodcu, ktorého v sobotu (26.4.) zbila skupina divákov po zápase starších žiakov na ihrisku v Richnave (okr. Gelnica), polícia obvinila päť osôb. Z prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva sú obvinení traja muži (30, 34, 35) a dvaja mladiství (15, 16) z okresu Gelnica.

slovakia

left justify in out

"Na základe dokazovania, výsluchov a výpovedí ostatné osoby, ktoré na trávnik vybehli, len pobehovali okolo poškodeného rozhodcu. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

 

K zbitiu 28-ročného rozhodcu došlo po zápase družstiev Richnavy a Nálepkova. Stalo sa tak po udelení červenej karty, čomu mal predchádzať úder lakťom hráča Richnavy do brucha súperovho hráča pri podávaní rúk medzi mužstvami. Z tribúny následne vybehla skupina divákov na ihrisko a začala kopať do rozhodcu, ktorému sa až po chvíli podarilo ukryť v šatni. Poškodený podľa predbežnej lekárskej správy utrpel zranenia s dobou práceneschopnosti najmenej desať dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies