Deti by sa mohli do školských lavíc vrátiť už vo februári, tvrdia analytici

NETKY.SK • 27 Január 2021, 14:06 • 2 min
Deti by sa mohli do školských lavíc vrátiť už vo februári, tvrdia analytici

BRATISLAVA - Inštitút stredoeurópskych štúdii IstroAnalytica radí, aby štát od februára distribuoval všetkým učiteľom preventívne dávky vitamínov, aby mohli bezpečnejšie prečkať obdobie do ich kompletného zaočkovania.

slovakia

left justify in out

Výkonný riaditeľ občianskeho združenia Inštitútu stredoeurópskych štúdii IstroAnalytica Peter Helexa uviedol, že zavedenie štvordňového školského týždňa by mohlo pomôcť obnoviť prezenčné vyučovanie už vo februári. Tieto tvrdenia opiera o analýzy rôznych prístupov k udržaniu prezenčného vzdelávania v Európe.

 

Podľa tohto návrhu by deti prezenčne navštevovali ich školy od pondela do štvrtka, ďalšie tri dni by ostali doma. „Napriek tomu, že inkubačná doba ochorenia COVID-19 je rôzna, zväčša sa príznaky prejavia do troch až piatich dní. Deti s príznakmi by tak zostali doma, ako pri iných vírusových ochoreniach,“ objasnil bývalý generálny riaditeľ Slovenskej pošty Helexa a dodal, že dodržiavanie doteraz zavedených protiepidemických opatrení na školách by platilo aj naďalej.

 

Inštitút stredoeurópskych štúdii IstroAnalytica taktiež navrhuje, aby sa prehodnotila vakcinačná stratégia, aby mali možnosť zaočkovať sa aj všetci zamestnanci škôl, a to do začiatku mája. Podľa neho by si toto opatrenie vyžiadalo zo strany vlády maximálne úsilie na získanie dostatočného počtu vakcín.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies