WTA Hobart: Hantuchová postúpila do osemfinále dvojhry

NETKY.SK • 12 Január 2015, 11:49 • 2 min
WTA Hobart: Hantuchová postúpila do osemfinále dvojhry

HOBART - Slovenská držiteľka voľnej karty Daniela Hantuchová zvíťazila v pondelňajšom zápase 1. kola dvojhry na tenisovom turnaji WTA International v tasmánskom Hobarte (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch Plexicusion) nad 22-ročnou holandskou kvalifikantkou Richel Hogenkampovou (137. v hodnotení) v ich premiérovom vzájomnom dueli za 124 minút tesne 7:6 (10), 7:6 (5).

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročná popradská rodáčka Hantuchová v úvodnom dejstve napokon nepykala za to, že nezužitkovala dva jednotlivé setbaly na príjme v desiatom geme. V tajbrejku odvrátila tri setbaly, z nich dva v rade. Sama premenila štvrtú šancu v tomto rozuzlení, dovedna svoju šiestu. V druhej časti Slovenka dva razy prišla o náskok brejku vrátane nezvládnutého podávania na postup v dvanástom geme. Navyše, za stavu 4:4 nezužitkovala štyri brejkbaly. V ďalšom tajbrejku síce pustila Holanďanku z 5:2 na 5:5, pripísala si však nasledujúce dve loptičky. 

 

Zverenkyňa Carlosa Rodrígueza a Johna Laffnieho-De Jagera Hantuchová (60.) po zvládnutí tohto "predkrmu" fedcupového stretnutia predmetných krajín (7. - 8. februára na antuke v hale v Apeldoorne v 1. kole II. svetovej skupiny) bude v osemfinálovom 2. kole v Hobarte, kde debutuje, prvý raz v kariére čeliť 21-ročnej Kazaške Zarine Dijasovej (31.) nasadenej ako druhej. Už má istotu 30 bodov do počítačového poradia a prémie 3310 USD. 

Dvojhra - 1. kolo: 
Daniela Hantuchová (SR) - Richel Hogenkampová (Hol.) 7:6 (10), 7:6 (5) za 124 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies