V bratislavskej galérii Medium otvorili výstavy Ľ. Machovej a D. Tomečkovej

NETKY.SK • 15 Júl 2023, 10:00 • 2 min
V bratislavskej galérii Medium otvorili výstavy Ľ. Machovej a D. Tomečkovej

BRATISLAVA - Archivist of Hybrids je názov výstavy výtvarníčky Ľudmily Machovej, ktorú vo štvrtok (13. 7.) otvorili v bratislavskej Galérii Medium na Hviezdoslavovom námestí.

slovakia

left justify in out

Novú výstavu pod názvom Poznámka k dočasnej hmote II tam prezentuje aj Dana Tomečková, rovnako absolventka Vysokej školy výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave. Machová sa vo svojej tvorbe programovo zaoberá fenoménom prírody, osobným priestorom, hľadaním spojenia človeka s prírodou. Objekty a maliarske inštalácie vytvára z odpadových materiálov, ktoré kombinuje s prírodninami.

"Je veľmi ťažké rozoznať vetvičku od drôtu, konope od umelých vlákien a plast od priesvitnej sľudy. Nie je možné ich separovať fyzicky, ale ani mentálne a je nutné stavať sa k nim ako k jednému celku," hovorí k výstave jej kurátorka Jana Babušiaková. Ďalej uvádza, že Archivist of Hybrids je projekt, ktorý nadväzuje na predošlé autorské cykly Ľudmily Machovej. Divákov pozýva do spoločného priestoru, "environmentu, v ktorom ľudské a prírodné splýva v jeden konkrétny symbolický meditatívny celok".

 

Súbor prác Dany Tomečkovej, ktoré si priaznivci súčasného výtvarného umenia môžu pozrieť v Galérii Medium pod názvom Poznámka k dočasnej hmote II (Čo všetko musí byť vo vzduchu, že ja si niečo myslím a ty to povieš), je súčasťou autorkinho dlhodobého projektu Dočasná hmota. Podľa slov kurátora výstavy Erika Vilíma tieto práce vznikali aj počas Tomečkovej trojmesačnej rezidencie v Cité internationale des arts v Paríži. Výstavy potrvajú do 27. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Go Out
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies