Vydražia zbierku umenia a osobné veci zosnulého herca Tonyho Curtisa

NETKY.SK • 10 August 2011, 15:27 • 2 min
Vydražia zbierku umenia a osobné veci zosnulého herca Tonyho Curtisa

Vydražia zbierku umenia a osobné veci zosnulého herca Tonyho Curtisa

slovakia

left justify in out

img

Obrazy, sochy a ďalšie cenné predmety, ktoré patrili do zbierky hollywoodskeho herca Tonyho Curtisa, si môžu záujemcovia kúpiť na septembrovej aukcii v Kalifornii.
      Medzi ponukou sú diela Andyho Warhola, Pabla Picassa, ako aj tie, ktorých autorom je samotný Curtis.
      Pozornosť bude isto pútať aj námornícky oblek, ktorý mal herec v pamätnej scéne pri bozkávaní Marilyn Monroe v kultovom filme Niekto to rád horúce (1959).
      Curtis zomrel vlani v septembri vo veku 85 rokov. Dražba zahŕňa jeho majetok, ktorý vlastnil väčšinu svojho života, už od čias, keď slúžil v americkom námorníctve počas druhej svetovej vojny.
      Dražiť sa budú grafické listy Georgea Braqua a Marca Chagalla, ako aj diela amerických a európskych maliarov 20. storočia.
      Aukcia sa bude konať v kalifornskom Los Angeles 17. septembra. Predmety budú predstavené na výstave desať dní pred dražbou.
      "Tony vždy hovoril, že je v prvom rade umelec a v druhom herec," povedal Darren Julien z aukčného domu Julien's Auctions, ktorého citovala webová stránka stanice BBC.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies