Výbuch míny maoistických povstalcov zabil sedem policajtov

NETKY.SK • 11 Máj 2014, 13:54 • 2 min
Výbuch míny maoistických povstalcov zabil sedem policajtov

NAÍ DILLÍ - Sedem indických policajtov dnes zahynulo pri výbuchu míny, ktorá explodovala pod policajným autom v džungli v centrálnej Indii, uviedla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Policajti patrili k špeciálnej jednotke, ktorej úlohou bolo vyhnať maoistických povstalcov z ich bášt v indických štátoch Maháraštra a Čhattísgarh. Po explózii vypukla prestrelka, pri ktorej utrpeli zranenia ďalší dvaja vojaci.
      

K útoku došlo po piatkovom zatknutí profesora univerzity v Naí Dillí, ktorý mal údajne väzby na maoistických povstalcov. Tvrdil, že sa inšpiroval čínskym lídrom Mao Ce-tungom a nedávnu viedol násilnú kampaň, aby odradil ľudí voliť. Voľby v Indii sa končia v pondelok, výsledky sa očakávajú v piatok.
      

Indický štát Čhattísgarh je epicentrom maoistického povstania, ktoré trvá už štyri desaťročia. Podľa úradov však existujú známky klesajúcej podpory vzbúrencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies