VšZP investuje do bezpečnosti objektov, podpísala zmluvu za 1,6 milióna eur

NETKY.SK • 23 Október 2015, 13:05 • 2 min
VšZP investuje do bezpečnosti objektov, podpísala zmluvu za 1,6 milióna eur

BRATISLAVA - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa chce za vyše 1,6 milióna eur zabezpečiť svoje objekty. Súťaž na bezpečnostné riešenie poisťovňa vyhlásila v máji, zmluva s víťazom sa podpisovala minulý týždeň. Stala sa ním nitrianska firma Bonul, ktorú médiá v minulosti spájali napríklad s predraženou zmluvou na strážne služby pre vodohospodárov či na mieru ušitou súťažou na stráženie ministerstva hospodárstva.

slovakia

left justify in out

"Ide o zabezpečenie väčšiny objektov v rámci celej pobočkovej siete, ako aj generálneho riaditeľstva zdravotnej poisťovne," uviedla hovorkyňa poisťovne Petra Balážová. Potrebu modernizácie zdôvodňuje zastaranými zariadeniami nevyhovujúcimi súčasným požiadavkám, respektíve chýbajúcim zabezpečením. "Nedostatočné zabezpečenie pracovísk vážne narúša činnosť poisťovne, a preto sa VšZP rozhodla pre modernizáciu zariadení," povedala Balážová. Majú tak pribudnúť napríklad desiatky kamier, špeciálne zámky či tiesňové tlačidlá.

 

Do verejného obstarávania sa zapojili štyria uchádzači. Jedného z verejného obstarávania vylúčili. Podľa denníka Sme o zákazku súťažili spriaznené firmy. Medzi víťaznou firmou Bonul a druhou v poradí, BMN Security, mali byť v minulosti rodinné väzby. Majiteľkou BMN Security bola do januára 2012 Miriam Gombíková - dcéra majiteľa firmy Bonul Miroslava Bödöra. Rozdiel v ich ponukách bol necelých 2500 eur, poukázal denník.

 

Zmluva s firmou Bonul je rámcová, poisťovňa ju podpísala na dva roky. Spomínanú sumu 1,6 milióna nemusí zaplatiť celú, môže si objednať služby v menšom rozsahu. VšZP tvrdí, že plánované opatrenia zvýšia okrem iného aj bezpečnosť jej zamestnancov na klientskych pracoviskách. "V poslednom období sme zaznamenali pri plnení povinností aj fyzické agresívne útoky vedené proti našim priehradkovým pracovníkom, ktoré museli byť eliminované policajným zásahom," doplnila Balážová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies