Vojenské cvičenia v Číne spôsobujú meškania letov

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 14:06 • 2 min
Vojenské cvičenia v Číne spôsobujú meškania letov

PEKING - Čínsky úrad pre reguláciu leteckej dopravy v utorok varoval cestujúcich, aby až do polovice augusta rátali s meškaním letov na 12 letiskách v rôznych častiach krajiny, čo je údajne dôsledok vojenských cvičení.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov Čínskej správy civilného letectva, ktoré zverejnila na internete Čínska ústredná televízia (CCTV), sú medzi postihnutými miestami aj veľkomestá Šanghaj, Nanking, Chang-čou, Čeng-čou a Čching-tao. Televízna sieť uviedla, že premávka je narušená v období od 20. júla do 15. augusta pre nešpecifikované cvičenia, pričom neposkytla žiadne ďalšie podrobnosti. Jeden zo zamestnancov letiska v meste Lien-jün-kang odvolávajúci sa na prijaté "ústne upozornenie" telefonicky potvrdil, že ide o vojenské cvičenia.

 

Na dvoch medzinárodných letiskách v Šanghaji hlásili ešte 14. júla meškanie alebo zrušenie vyše stovky letov, čo vládne úrady nijako nevysvetlili a vyvolali tak dohady, že dôvodom sú vojenské cvičenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies